Monday, November 7, 2011

Epy Besday...Fitri Asfa SAYANG...


Hari ni genap la umur adik aku 4 tahun...Dia lahir pada 07.11.07...Cantik tak date dia? Cam nak wat wedding date plak kan2...Alhamdulillah dia selamat dilahirkan di Hospital Sultan Abdul Halim Sungai Petani... 

Uishh cam tak percaya taw dapat adik ni selepas 8 tahun mama aku berehat...=) Adik aku ni lelaki. Puas la fikir nama dia Farish Naufal ke apa-apa ka asalkan 'F' kat depan...yang penting ada makna. Nama kami adik-beradik memang start dari 'F' ikut nama mama aku Fazillah.. 

Start dari aku Fatin Syazwani (22 tahun), Fakhrul Radzi (19 tahun), Farhan Sani (17 tahun), Fatin Farhana (14 tahun), Firdaus Saufi (12 tahun) dan last sekali..... Fitri Asfa (4tahun)

Haaa ni la besday boy tu....
 Ni time nak p kebun tok wan di Alor Star

Jubli Perak

Di rumah

Di TESCO, Dia cakap "adik nak amik gambar ja, adik tak minta nak beli mainan ni aih..mahai ni" bukan aku yang cakap taw ni memang adik aku cakap camni...dia jarang minta belikan mainan...tapi kadang-kadang tu beli la jugak mainan kat dia...tapi tu la dia kurang berminat mainan-mainan ni sebab dia suka main game dalam komputer ja...macam-macam ada =)

 Hari Raya Ke-2



Video kat bawah ni la hobi dia...Setiap pagi bangun ja tido, mesti dia akan on PC then  p kat GOOGLE CHROME,  then dia akan search "Y3" kalau nak main GAME...Search "UPIN" kalau nak tengok cerita...kalau da bosan main game dan tengok cerita, dia akan buka microsoft word, insert word art then dia astik tukar-tukar pattern word art tu la...perkataan yang dia tulis 'ASFA' sebab yang tu ja yang dia taw...Tak pun dia akan buka PAINT, dia lukis dan warnakan apa-apa yang dia suka...ni la hobi dia..sebab tu dia kurang berminat nak beli mainan lain..

video

Ni antara lukisan ASFA guna PAINT...

Rancangan TV yang dia minat MAHIR JAWI, DORA, WONDERPETS, Rancangan berkaitan kanak-kanak belajar membaca Al-Quran dsb dan rancangan berkaitan dokumentari haiwan. Kalau ada rancangan ni, jangan harapla orang lain dapat alih channel...

Best sangat ada adik yang masih kecil ni. Dia la yang teman mama dan abah aku kat rumah sebab aku dan adik-adik yang lain dok hostel, belajar jauh-jauh.. 

Adik aku ni la yang menceriakan kami seisi keluarga.

...SAYANG ADIK...


happy birthday ASFA
happy birthday to you
hope jadi anak yang soleh =)

5 comments:

  1. wan: TQ =)
    malik: TQ bagi pihak Asfa...dia xreti baca g...tunggu taun depan la na tunjuk kat dia..

    ReplyDelete
  2. dah ajar la...tapi dia taw huruf ja still tak tau nak bunyikan lagi...sket2 tu blh la...ikut mood dia jugak..

    ReplyDelete